Joooo! Je bent Nederlands neem ik aan? Sowieso respect voor je levensstijl, alleen liften doen weinigen, tof om te zien. Ik vraag me af: hoe is alleen slapen? Blijft het altijd in zekere mate eng, of wen je eraan? Ben van plan om binnenkort ook alleen te liften en te wildkamperen en ben benieuwd wat ik kan verwachten!

Inderdaad, Nederland represent! ๐Ÿ˜‰ dankjewel voor je bericht! Alleen slapen hangt volledig af van de situatie. De beste nachtrust krijg ik als ik in mijn tentje of slaapzak lig ergens buiten het zicht van alle mensen en niemand weet dat ik daar zit. Als ik in een urbane zone zit, zorg ik ervoor dat ik kan tukken op een privรฉ terrein waarvan de eigenaren weten dat ik daar zit en die ook een stukje bescherming geven, maar doorgaans wordt je dan toch binnen uitgenodigd!
Als ik eraan begin denk ik nog steeds vaak van โ€œoh shit, wat als..?โ€ maar eenmaal onderweg of de slaapzak uitrollend gaat dat gevoel weer weg. Het helpt om te denken aan de andere opties: geen nachtrust, of me doodvervelen in een veel te duur hostel. Voor stedelijke gebieden zoek ik altijd wel naar een couchsurfing host, maar het kan net zo goed het geval zijn dat ik hoe dan ook wil kamperen.
Zorg er wel altijd voor dat je op alles voorbereid bent! Dus je torch moet werken (en het liefst een extra set batterijen erbij), je gear waterdicht in het geval van regen en genoeg warme kleren in het geval van kou, en het belangrijkste: een excuus als de politie/random mensen je vinden. Zoek ook op welke wilde dieren (beren zijn mijn grootste angst) je eventueel kunt tegenkomen afhankelijk van je bestemming.
Was dit behulpzaam? ๐Ÿ™‚
Veel plezier tijdens je trip en take lots of pictures!
Peace, love and tranquillity,
Iris

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*